12 stycken
50 g russin
3 msk färskpressad apelsinsaft
140 g vetemjöl
140 g fullkornsmjöl
1 msk bakpulver
115 g råsocker
2 bananer
ca 1 dl mjölk
2 ägg
3/4 dl rapsolja
rivet skal av en apelsin
- Riv skalet av en apelsin och spara till senare. Pressa apelsinsaften i en skål och lägg i russinen, låt dra ca 1 timme. Smörj en muffinspanna med 12 fördjupningar eller använd 12 formar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet och bakpulvret i en stor bunke och rör sedan i sockret.
- Mosa bananerna och lägg i en tillbringare. Blanda moset med mjölk så att det blir 2½ dl.
- Vispa ihop äggen lätt och tillsätt sedan moset, oljan, de blötlagda russinen och apelsinskalet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. blanda försiktigt, inte för länge.
- Fördela smeten jämt i formen. Grädda i ca 20 minuter till de har höjt sig och fått fin färg.
- Lått muffinsen vara kvar i formen 5 minuter och servera dem varma eller lägg över på galler för att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar