8 dec. 2009

Thailändsk fläskfilé


500g fläskfilé

1 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
½-1 röd chili eller 1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk eller malen ingefära
1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Skär köttet i två cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolöken i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med ingefära och buljong. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Servar med ris.

Inga kommentarer: