750g vit fisk (gös, torsk, alaska pollock etc)
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja eller jordnötsolja1-2 msk grön currypasta
1 burk (400g) kokosmjölk
1-2 tsk fisksås
eventuellt 10 blad thaibasilika, koriander och lime
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt även currypastan, det är viktigt att den fräser med så att curryn utvecklar så mycket smak som möjligt.
Späd i omgångar och under omrörning med kokosmjölken. Droppa i fisksås och lägg i fiskbitarna. Sjud dem några minuter.
Om du har, så strö över fint strimlade blad av thaibasilika eller vanlig basilika och 3 msk av koriander. (som ni ser på bilden har jag inte detta och det var gott ändå). Servera direkt med limeklyftor och jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar