7 okt. 2009
Kladdkaka med kokos i långpanna
150g smör eller margarin
6 dl socker
4 st ägg
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Smält fettet. Vispa ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.
Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda på andra falsen (nedifrån) på 200 grader i 15 min.
Glasyr:
200g kokos
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
75g smör eller margarin
Rör ihop ingredienserna i en kastrull och koka i 5 minuter.
Bres glasyren över kladdkakan och flytta upp den till mitten av ugnen.
Grädda tills glasyren får fin färg, detta går fort.
Skär kakan när den svalnat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Men vad du ska läska oss med en sån god kaka ;)
Javisst! ;)
Mmmm! Jag som älskar både choklad och kokos! Kan ju knappast bli bättre?? Får testa den någon dag. =)
Vad gott det ser ut/låter. Får testas nån dag :)
/Emmas Kök
http://emmaskök.se
Skicka en kommentar