Quinoasallad med skinkschnitzeel
Ingredienser:
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
½ rödlök
1-2 st gul paprika
4 st tomat(er), urkärnade
cashewnötter
150-200 g fetaost, tärnad
ca 100 g rucola
Skinkschnitzel 400-800 g
salt
1-2 vitlöksklyfta
spiskummin, malen
turkisk yoghurt
flytande honung
sambal oelek
2. Hacka grönsaker, feta (om den inte är tärnad), ansa rucolan.
3. Blanda quinoa med hack, rucola och nötter i en stor skål.
4. Skiva schnitzeln lägg i en bunke. Pressa över 1-2 vitlöksklyftor, strö över 2-3 tsk salt och 1 tsk mald spiskummin. Vänd runt. Stek i smör/flytande margarin tills köttet fått en gyllenbrun ton.
5. Ta två dl turkisk yoghurt. Krydda med 1-2 tsk salt , flytande honung och sambal oelek. Finjustera efter smak.
6. Servera salladen med köttet och yoghurtsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar