7 okt. 2009

Kladdkaka med kokos i långpanna


150g smör eller margarin
6 dl socker
4 st ägg
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Smält fettet. Vispa ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.
Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda på andra falsen (nedifrån) på 200 grader i 15 min.

Glasyr:
200g kokos
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
75g smör eller margarin

Rör ihop ingredienserna i en kastrull och koka i 5 minuter.
Bres glasyren över kladdkakan och flytta upp den till mitten av ugnen.
Grädda tills glasyren får fin färg, detta går fort.
Skär kakan när den svalnat.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Men vad du ska läska oss med en sån god kaka ;)

Emma sa...

Javisst! ;)

Evelina sa...

Mmmm! Jag som älskar både choklad och kokos! Kan ju knappast bli bättre?? Får testa den någon dag. =)

Emma sa...

Vad gott det ser ut/låter. Får testas nån dag :)

/Emmas Kök
http://emmaskök.se