28 okt. 2009

Rödbetsbiffar med Fetaoströra

4 port


1 stor lök
5 kokta rödbetor
5 kokta potatisar
2 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda eller annt örtsalt
2 msk olja eller smör

Skala och hacka löken fint. Fräs den några minuter i lite olja eller smör. Ställ åt sidan.
Skala medelstora kokta potatisar och rödbetor. Riv rödbetorna och mosa eller pressa potatisen. Lägg i den frästa löken, ströbröd, ägg och salt. Allt kan blandas för hand eller i matberedare. Låt smeten stå i 15 min.
Värm en fettsnål panna med ytterst lite olivolja. Klicka ut smeten glest. Stek små biffar 2-3 min på varje sida.
Servera med bulgur, broccoli, citronklyfta och fetaoströra.

Fetaoströra
1 pkt fetaost
1 pkt lätt creme fraiche
1 krm svartpeppar

Smula fetaosten i en skål. Blanda i creme fraiche och svartpeppar. Blanda väl.

Inga kommentarer: