22 okt. 2009

Broccolisoppa

4 portioner (8 portioner som förrätt)

600g färsk broccoli
1 gul lök
1 purjolök
3 medelstora potatisar
2 msk olivolja
1,2 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller 2 msk fond
1 dl mellangrädde
salt
svartpeppar

Skölj och dela broccolin i buketter. Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjon. Skala potatisen och skär i tunna skivor.
Fräs lök och purjo i olja i en stor kastrull på svag värme. Löken ska inte få någon färg.
Lägg i broccoli och potatis. Slå över vattnet och lägg i buljongtärningen. Koka soppan under lock i 30-35 min.
Vispa soppan kraftigt eller använd stavmixer. Hit kan soppan förberedas.
Värm soppan och rör ned mellangrädden. Koka soppan i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.  Servera med bröd.

Inga kommentarer: