28 sep. 2009

Godaste Äppelkakan

3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75g smör
1 dl vatten
3 dl mjöl

4-5 äpplen
Önskad mängd kanel

Skala och skiva äpplena. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

Smält smöret och häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan i vätskan och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och strö ut äpplen och kanel, ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.

Inga kommentarer: