28 sep. 2009

Fiskgratäng med kaviar


ca 700g vit fisk
3-5 krm salt
2 krm citronpeppar
5 msk mildrökt kaviar
2½ dl mellangrädde
2 dl purjolök i strimlor
2 msk kapris

Dela fisken i portionsbitar, är kanterna på fisken smalare så vik in dem så att fisken blir jämntjock.
Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar.
Vispa kaviar och grädde. Blanda i purjolök och kapris. Häll blandningen över fisken.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min på 200 grader. Servera med potatis.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vi brukar laga något liknande med plattfiskfiléer.
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rullad-kaviarspatta-1.628071
Det blir verkligen tokgott med kaviar i såsen!
Tycker fröken Dill

Emma sa...

Ja den salta rökta smaken är så himla gott till fisk! Det där receptet såg helsmarrigt ut! Något annat som är gott är att rulla in en kallrökt lax bit med en plattfisk och pochera i vitvin, buljong och vatten.