27 nov. 2011

Smördegsinbakad lax

2 portioner


½ smördegsplatta
2 lax portionsbitar
250g spenat
125g ricottaost
salt och peppar
1 lättvispat ägg
1/4 dl hackad basilika
1  tomat

Dela på smördegsplattan och lägg 1 laxbit på varje, salta och peppra. 
Lägg dem i en bakplåtspappersklädd form.
Lägg spenaten i en sil och krama ur allt vatten. 
Blanda spenat och ricottaost, smaka av med salt och peppar. Blanda väl, tillsätt ägget och basilikan.
Bred ut smeten på laxen, vik upp smördegskanterna och lägg på tomatskivor. 
Baka i ugnen tills smördegen är gyllenbrun, 10-15 minuter.
Servera med ugnsrostade rotfrukter.

2 kommentarer:

Mariell sa...

Åå vilka många nya recept du hade!! Och inget har du sagt till mig!!! :)

Detta laxrecept verkar spännande, måste prova!!

Emma sa...

Den här laxen blev super bra! :)