19 jan. 2011

Kycklingpaj med chorizo och svarta bönor

Pajdeg
1½ dl vetemjöl
1½ dl dinkelmjöl, fullkorn
125g smör
1-3 msk kallt vatten

Blanda mjöl och smör i en matberedare (eller för hand i en bunke), tillsätt vatten och blanda tills det blivit en jämn massa.
Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form och nagga med en gaffel, ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning
1 kycklingfilé
2 chorizokorvar
½ grön paprika
4 cm purjolök
3/4dl fryst majs
200g svarta bönor
3 ägg
3 dl mjölk
1 bit riven ost
ca 1 tsk salt
svartpeppar
paprikapulver
cayennepeppar

Skär kycklingen i små bitar och stek i panna och ställ sedan åt sidan. Skär korven i bitar.
Ansa, skölj och strimla paprika och purjolök.
Lägg allt detta i pajskalet, strö över majs och bönor.
Blanda mjölk och ägg, tillsätt ost och kryddor och häll över pajen.
Grädda i ugn 200 grader i 30-40 minuter.

Inga kommentarer: