16 jan. 2011

Älggryta med Rödvinssmak

ca 6 port

0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra)
3/4 dl vetemjöl
salt, peppar
5 finkrossade enbär
smör
1 gul lök, klyftad
2 morötter, delad
2 dl tärnad rotselleri
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
2 msk viltfond
4 dl rödvin
2 msk messmör

Blanda mjöl, salt, peppar och finkrossade enbär i dubbla plastpåsar. Lägg i grytbitarna och blanda runt ordentligt. Bryn köttet lite i taget i en stekpanna och lägg över i en gryta, gärna gjutjärnsgryta.
Lägg i lök, morot, rotselleri, lagerblad, kryddpepparkorn, viltfond och vin. Låt sjuda under lock i ca 1 timme. Red av med messmör.
Servera med kokt potatis och svartvinbärs gele.

Inga kommentarer: