2 dec. 2010

Saffransskorpor

Detta blir supergoda skorpor, nästa gång jag gör dessa kommer jag dock ta lite mindre sötmandel samt grovhacka den...
 
100g smör
1g saffran
2 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör i äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner i bunken.
Forma degen till tre längder på en plåt, strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i 25 min.
Ta ut skorperna ur ugnen och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 min.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Inga kommentarer: