12 mars 2009

Tagliatelle med Kycklingsås

Ingredienser
4 port pasta
3 st kycklingfilér, (ca 400 g)
2 msk
rapsolja
1 st
röd lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 tsk färskriven
ingefära
1 st
röd paprika
300 gram
gröna bönor, färska eller frysta (andra valfria bönor går bra med)
1 burk lätt
kokosmjölk, (400 ml)
1 msk hönsfond
1 st
lime,
salt och peppar

Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingfiléerna.
3. Skala och skiva lökarna. Skär paprikan i bitar och dela bönorna.
4. Stek kycklingen tillsammans med löken i lite olja i en het panna eller stekgryta.
5. Tillsätt paprika, bönor och ingefära som får fräsa med mot slutet. Blanda i kokosmjölk och fond och låt det koka upp.
6. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med limeklyftor.

Inga kommentarer: