2 mars 2009

Dansk Sjömansbiff

En allt i ett rätt!

2 msk smör eller flytande margarin
500 g nötfärs
2 dl vatten
1 msk köttbuljong el (1 buljongtärning)
6 potatisar
4 morötter
2 gula lökar
Salt
Peppar
timjan
33 cl porter


Gör så här
Ugn 200 grader. Bryn köttfärsen i stekpannan tills färsen fått fin färg.Vispa ur stekpannan med vattnet och strö i buljongen och ta vara på detta. Skala och skiva potatisen och morötter(går bra att göra i maskin) skala och skiva löken. Varva köttfärs, lök, morötter och potatis i en ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och timjan mellan varven och häll över skyn från stekningen tillsammans med portern. Låt stå i ugnen i ca 45 minuter.

2 kommentarer:

Piba sa...

Verkar intressant! Jag ska försöka mig på den där rätten. Var den god? Såg enkel ut att göra iaf

Emma sa...

Ja den var god! Den var enkel med. det blev en del vätska, så man kan ta mindre vatten om man vill, men jag tycker inte det gjorde nått att det blev blött.