11 jan. 2010

Köttfärspaj med fetaost, soltorkade tomater och oliver

Mumsiga pajen. Sambon tillagade denna paj (!) och den var otroligt god, rekommenderas!


Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1 dl vetekli
100g smör
3 msk vatten

Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedaren och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen.
Ta upp degen och tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen ca 30 min (förbered fyllningen medan).
Nagga pajdegen och grädda i mitten av ugnen i 10 min på 225 grader.

Fyllning
350g älgfärs (nötfärs går bra med)
1 msk smör
2 vitlöksklyftor finhackade
2 tsk pizzakrydda
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ purjolök
½ röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
100g fetaost tärnad
10 st soltorkade tomater strimlade
15 svarta oliver

Äggstanning
4 ägg
2 dl lätt créme fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Fräs färsen i smör i en stekpanna, tillsätt vitlök, purjolök och spansk peppar. Låt fräsa några minuter. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda.
Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater, fetaost och oliver.
Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen ca 20-25 min på 225 grader. Servera med sallad.

1 kommentar:

Evillina sa...

Mmm det låter gott!! =)