14 nov. 2008

Emma's goa Havrelimpor

Emma's goa Havrelimpor 4 st limpor

50g jäst
10 dl vatten, 37 grader
1 msk salt
½ dl bröd sirap
1-2 msk olja
9-10 dl fiberhavregryn
Vetemjöl

Smula jästen i en bunke, tillsätt jästen och rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt övriga ingredienser, ta så mycket vetemjöl som behövs, tills degen är smidig men fortfarande lite kletig. Arbeta i maskin i 5 min eller för hand i 8-10 min.
Pudra lite mjöl på degen och låt jäsa i 30-45 min.
Dela degen i 4 bitar och forma till limpor och lägg på en plåt.
Pensla med vatten och strö på havregryn eller solroskärnor eller både och.
Låt jäsa ytterlgiare 30 min.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30-49 min. Eller tills brödet är 94-96 grade i mitten.

Inga kommentarer: