9 sep. 2008

Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

ca 300-400g vit fisk, exempelvis sej eller gös.
½ - 1 st Gul lök
1-2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
2 hackade tomater

Fräs löken i flytande margarin, lägg i den tärnade fisken, häll på vatten och smula ner buljongen.
peppra och krydda med de kryddor dy tycker skulle passa. låt sjuda.
Häll på matlagninsgrädde och de tärnade tomaterna. låt sjuda ett par minuter till. Red av med maizena om du vill ha en tjockare konsistens.
Servera med potatis eller ris.

Tips! Fräs champinjoner och purjolök tillsammans med den gula löken.

1 kommentar:

Piba sa...

vad skulle de vara för kryddor?

Man skulle ju krydda med kryddor man tycker kan passa... jag e ju lite oerfaren fiskkock... :D