10 sep. 2008

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa


400g Älgfärs (eller nötfärs)
3/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk senap
1 tsk curry
1 tsk cayennpeppar
1 msk finhackad lök
1 ägg
Bacon

Brunsås:
Spad från köttfärslimpan
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk

2 msk soya
ev. salt


Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min. Blanda därefter i kryddor, lök, ägg och färsen. Smörj en ugnssäker form med kanter. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på baconskivor. Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 45-60 minuter. Om du vill servera med brunsås: Vispa ut mjölet i lite av spadet. Späd med resten av spadet och mjölken. Tillsätt soya. Smaka av med salt om det behövs. Låt koka upp och puttra några minuter.
Servera gärna med kokt potatis sky eller brunsås, lingonsylt

Inga kommentarer: