18 dec. 2011

Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

ca 40 st.
1 dl grädde
50g smör
300g mörk choklad
1 dl kesella kvarg
rivet skal av 1 apelsin
1 tsk flingsalt


Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar och rör ned i gräddblandningen så att det smälter.
Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumklädd form ca 15x20 cm.
Strö salt över chokladen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Ta ut tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Emma!
Det här lät jättegott! Vad roligt att du har börjat blogga lite igen nu kan jag få ännu mer inspiration :)
Kram Helena

Emma sa...

Hej Helena!
Dom var jättegoda!
Du får komma och provsmaka nån gång! ;)