22 apr. 2008

Quinoasallad med skinkschnitzeel

Quinoasallad med skinkschnitzeel

Ingredienser:
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
½ rödlök
1-2 st gul paprika
4 st tomat(er), urkärnade
cashewnötter
150-200 g fetaost, tärnad
ca 100 g rucola
Skinkschnitzel 400-800 g
salt
1-2 vitlöksklyfta
spiskummin, malen
turkisk yoghurt
flytande honung
sambal oelek

1. Tillaga quinoan enligt anvisning påpaketet, ta buljong tärning istället för salt. Ställ Quinoan att svalna när den är färdigkokt.
2. Hacka grönsaker, feta (om den inte är tärnad), ansa rucolan.
3. Blanda quinoa med hack, rucola och nötter i en stor skål.
4. Skiva schnitzeln lägg i en bunke. Pressa över 1-2 vitlöksklyftor, strö över 2-3 tsk salt och 1 tsk mald spiskummin. Vänd runt. Stek i smör/flytande margarin tills köttet fått en gyllenbrun ton.
5. Ta två dl turkisk yoghurt. Krydda med 1-2 tsk salt , flytande honung och sambal oelek. Finjustera efter smak.
6. Servera salladen med köttet och yoghurtsås.

Inga kommentarer: