6 nov. 2012

Veckosallad

Denna sallad heter veckosallad för att man kan försvara den i kyl i 1 vecka utan att den blir dålig. Den blir snarare godare.
Det går att variera ingredienserna efter smak och tycke, men jag brukar göra såhär på ett ungefär;

1/4 vitkål
2-3 morötter
5 cm purjolök
1-2 paprikor
4 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung (lite osäker på denna mängd)
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Italiensk salladskrydda eller persilade efter smak.

Riv vitkål och morötter, hacka och strimla paprika och purjolök. Blanda runt.
Blanda olja, vinäger och kryddor i en kastrull och koka upp. Häll över salladen, blanda väl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Emma!!! Ska absolut göra salladen så snart som möjligt! Micke ger också tummen upp :) hälsa Andy!