14 feb. 2011

Semla

Den bästa semlan enligt mig är på egenbakat vetebröd (ingen kardemumma), fyllda med mycket mandelmassa som mosats med lite av det urgröpta ur bullen.
I år är fettisdagen den 8 mars, 2005 var det den 8 februari.
Fettisdagen infaller mellan blåmåndagen och askonsdagen. Tidpunkten för askonsdagen är rörlig. Den inträffar enligt kyrkokalendern 46 dagar före påsk, vilken i sin tur inträffar första söndagen efter första ecklesiastiska fullmånen efter 20 mars (http://sv.wikipedia.org/wiki/Semla)

4 kommentarer:

Bakverk och Fikastunder sa...

Semla är gott men min favorit är wienersemlan ;-)

Emma sa...

Det har jag aldrig testat! Kanske dags för det! ;)

Mariell sa...

Va roligt med lite info, tänkte just i förra veckan när det var fettisdagen iår!

Men tycker du inte om kardemumma?! Det som är det godaste, tar alltid dubbelt med det ja :)!

Emma sa...

Nej jag är inte så förtjust i kardemumma... inte riktigt min grej..:)