28 juli 2009

Omelett med fetaost och champinjonstuvning

2 port

Omelett
4 ägg
4 msk mjölk
1 tsk grönsaksfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver
½ msk pizzakrydda
1 bit fetaost
1 tomat

Vispa ägg och mjölk, tillsätt kryddorna. Häll smeten i en stekpanna, strö över fetaost, stek på medelstarkvärme ett par minuter på varje sida. Skiva tomaten och lägg på omeletten innan servering.

Champinjonstuvning
smör
2-3 stora champinjoner
2 dl mjölk
mjöl
buljong, salt, svartpeppar

Stek svampen i smör tills det mesta av vätskan försvunnit ur den. Häll på mjölken, koka upp. Red av med mjöl utvispat i lite mjölk. Låt puttra någon minut tills mjölsmaken försvunnit. Krydda och smaka av.
Servera tillsammans med omeletten.

Inga kommentarer: