17 jan. 2012

Krämig viltskav med svamp och gorgonzola

4 port.


500g kött av älg t ex ytterlår el innanlår, eller 2 pkt älgskav
smör
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
200g skogschampinjoner eller trattkantareller
salt och peppar
2 msk koncentrerad viltfond
75-100g krämig gorgonzola
2 dl vispgrädde
soja


Skär tunna tunna skivor av köttet med en vass kniv eller osthyvel, köttet ska vara halvt fruset för att det ska gå bättre. 
Fräs lök, vitlök och svamp. Bryn skavet och blanda med lök och svamp. Krydda med salt och peppar, rör ned fond, gorgonzola och vispgrädde.
Låt småputtra några minuter och smaka av med soja
Servera med pasta.





1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Emma!
Vi gjorde den här grytan fast med ädelost och torkad karl johan istället.Supergott! :)

Helena