24 feb. 2011

Pasta med chili och vitlöksräkor

Mums mums, detta recept som jag hittade i coops medlemstidning (mer smak) varsuper gott och kan  verkligen rekommenderas!

4 port
1 kg tinade räkor med skal
1 dl olivolja eller rapsolja
4 finhackade schalottenlökar
4 finhackade vitlöksklyftor (jag rev 1 stor vitlöksklyfta)
1 urkärnad, finhackad röd chili
2 dl hackad persilja (jag tog fryst basilka istället, fast mindre mängd)
300g pasta

1 Skala räkorna och spara skalen.
2 Hetta upp ½ dl olja i en kastrull, tillsätt räkskalen och låt koka 5 minuter. Sila och spara vätskan.
3 Hetta upp ½ dl olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili några minuter. Tillsätt räkspadet och låt blandningen koka ihop tills 1 dl återstår.
4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Vänd ner sås och räkor i pastan och servera genast.

1 kommentar:

Sandra M sa...

Det där såg riktigt gott ut, nu blev jag hungrig igen, jag som nyss ätit.