28 nov. 2010

Fetafyllda Färsbiffar med tomat och basilikagräddsås

Färsbiffar:



500 gram älgfärs (elller annan färs)
4 msk vichyvatten, eller vanligt vatten

2 msk ströbröd
1 st ägg
1 dl gul lök(ar), finhackad
2 msk basilika, färsk eller fryst
150 gram fetaost
salt
svartpeppar
2 msk smör


Sås:1 msk basilika
1 dl gul lök(ar), finhackad
4 dl hönsbuljong
1 msk smör
3 st tomat(er)
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde


Tillagning



Färsbiffar


1. Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Rör om blandningen och låt den svälla i ca 10 minuter.


2. Tillsätt blandfärsen, finhackad lök, smulad fetaost och hälften av basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.

Sås


3. Bryn löken och smöret gyllenbrunt, pudra på vetemjölet. Tillsätt hönsbuljongen under omrörning. Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite socker också).


Tillsätt basilikan och mixa såsen slät eller sila den och häll den över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund.


Servera med potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter.


http://www.tasteline.com/Recept/fetafyllda_farsbiffar_med_tomat_och_basilikagraddsas

Inga kommentarer: