10 juni 2009

Råröd rabarbersaft

2 liter

2 kg rabarber
2 st citroner
2 l vatten
2 l socker
4 tsk citronsyra

Skölj och skär rabarberna i bitar och citronerna i skivor, lägg i en bunke. Koka vattnet och häll över bitarna. Låt detta sedan stå kallt i 1-2 dygn.
Sila saften och rör sedan ned socker och citronsyra. Rör då och då så att sockret löser sig.
Häll upp saften i rena flaskor. Saften går att frysa, bör då hällas upp i plastflaskor.
Vet inte riktigt med hur mycket vatten man ska späda saften med, men det är bara att testa sig fram!

Servera gärna saften med en citronskiva!

3 juni 2009

Pasta och kycklinggratäng!

4 port kokt pasta (ska inte var helt färdigkokta)
ca 300 g grillad kyckling (eller mer)
1 dl fryst majs
1 paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 msk hönsfond
1 tsk curry
1 tsk grillkrydda Citrus
½ tsk salt
1 krm vitlökspulver
ost
2 tomater

Blanda pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Blanda matlagningsgrädde med fond och kryddor, häll blandningen över pastan och kycklingen. Skiva ost och tomat över.
Grädda på 220 grader i 20 min.

Tips!


Santa maria har kommit med en ny grillkrydda med smak av Citrus! Vilken jag starkt rekommenderar. Den passar mycket bra till bl.a. kyckling och fisk!

Fiskgratäng med smak av citron och dill

4 port
400-600 g vit fisk
salt
Grillkrydda Citrus
2 dl matlagningsgrädde
dill
räkor

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg fisken i en smord form. Krydda fisken. Häll över matlagningsgrädden och strö över dill och räkor. Grädda i ugnen i ca 20 min.
Servera med potatismos och en citronskiva.