22 apr. 2008

Köttgryta

Emma's Köttgryta

Ingredienser:
Grytköttbitar (nötkött)
Gul lök
Vatten
Grönsaksbuljong
Morot
Kålrot
Färsk ingefära
Matlagningsgrädde
Sambal Oelek

Bryn köttet tillsammans med löken.
Tillsätt vatten så att det precis täcker, ha i en grönsaksbuljong tärning.
Hacka morot och kålrot i mindre bitar. Låt puttra tills moroten och kålroten känns mjuk. Ju längre du kokar ju mörare blir köttet.
Tillsätt den finrivda ingefäran, matlagningsgrädde och sambal oelek.
Servera med potatis.

Mängder efter smak!

Quinoasallad med skinkschnitzeel

Quinoasallad med skinkschnitzeel

Ingredienser:
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
½ rödlök
1-2 st gul paprika
4 st tomat(er), urkärnade
cashewnötter
150-200 g fetaost, tärnad
ca 100 g rucola
Skinkschnitzel 400-800 g
salt
1-2 vitlöksklyfta
spiskummin, malen
turkisk yoghurt
flytande honung
sambal oelek

1. Tillaga quinoan enligt anvisning påpaketet, ta buljong tärning istället för salt. Ställ Quinoan att svalna när den är färdigkokt.
2. Hacka grönsaker, feta (om den inte är tärnad), ansa rucolan.
3. Blanda quinoa med hack, rucola och nötter i en stor skål.
4. Skiva schnitzeln lägg i en bunke. Pressa över 1-2 vitlöksklyftor, strö över 2-3 tsk salt och 1 tsk mald spiskummin. Vänd runt. Stek i smör/flytande margarin tills köttet fått en gyllenbrun ton.
5. Ta två dl turkisk yoghurt. Krydda med 1-2 tsk salt , flytande honung och sambal oelek. Finjustera efter smak.
6. Servera salladen med köttet och yoghurtsås.