12 mars 2008

Currymarinerade kycklingben

Currymarinerade kycklingben
4-5 port
Tid: ca 30 min


12 kycklingben
1 dl mango chutney

2 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt


Gör så här:
Tina kycklingbenen om djupfrysta används. Lägg benen i en liten långpanna.
Blanda mango chutneyn med olja, curry och salt. Pensla benen med blandningen.
Stek mitt i ugnen i 225°C, ca 20 - 25 min. Vänd benen någon gång under tiden.
Kontrollera att kycklingbenen är genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Servera med ris eller klyftpotatis.


Receptet är hämtat från: http://www.recepten.se/recept/kycklingben_curry.html

Tonfiskpasta!

Tonfiskpasta!

Det är kul att hiita på eget utifrån det man har i kylskåpet. Med mer eller mindre lyckade resultat och i går blev det ett lyckat resultat av tonfisk på burk!
Receptet blev följande:

Flytande margarin
ca ½-1 msk curry
tonfisk på burk (i vatten)
lämpligt med mjölk och mjöl
½ fiskbuljongtärning

Gör så här:

Stek curry i smör (blir bättre å godare currysmak). Ha i tonfisken och rör om. Häll på mjölk (den mängd du vill ha) red med mjöl, ett tips är att röra ihop mjölet med lite mjöl och ha se i tonfiskröran. ploppa i en fiskbuljongtärning och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med valfria kryddor. Server med pasta och sallad


Jag kan tänka mig att en lök inte skulle sitta fel heller!